Siirry sisältöön

Uutiset

Pieni ele -vaalikeräys vammaisille ja pitkäaikaissairaille äänestyspaikoilla

Pitkäaikaissairaita ja vammaisia voi tukea lahjoittamalla Pieni ele -vaalikeräykseen eduskuntavaalien äänestyspaikoilla. Keräyslippaat löytyvät äänestyspaikoilta ennakkoäänestyksen aikana 22.–28.3. ja vaalipäivänä 2.4.2023.

Reumaliitto jäsenyhdistyksineen on mukana Pieni ele -keräyksessä. Lahjoituksilla tuetaan suoraan myös reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavia.

Lahjoituksen tekeminen on ollut monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän perinne 116 vuoden ajan. Lahjoituksilla saadaan konkreettista apua monille erilaisille ja eri ikäisille ihmisille, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Apu koskettaa myös perheitä ja läheisiä. Vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat usein pienituloisia ja järjestöjen ja yhdistysten tuki on monelle tärkeä.

Pieni ele -vaalikeräys on 15 järjestön yhteinen keräys. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin kunnissa ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Suurin osa vapaaehtoisista on itse vammaisia tai pitkäaikaissairaita.

Lahjoituksia käytetään muun muassa kuntoutuksen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan tai esimerkiksi neuvontaan, vertaistukiryhmiin sekä virkistystoimintaan.

Lahjoittaa voi

  • käteisellä keräyslippaaseen äänestyspaikoilla
  • lähettämällä tekstiviestin LAHJOITA10 numeroon 16301 (10 €)
  • MobilePaylla numeroon 64971
  • verkossa Pieni ele ry:n tilille FI73 5727 1820 0477 19

Lue lisää pieniele.fi

Pieni ele -vaalikeräys. Löydät lahjoituslippaan eduskuntavaalien äänestyspaikoilta. Hymyilevät ihmiset halaavat.