Siirry sisältöön

Tukea ja palveluita

Reumaliitto neuvoo ja auttaa. Käytössäsi on esimerkiksi viikoittainen reumahoitajan puhelintunti. Reumaliitto myöntää rahastoistaan myös taloudellista apua vähävaraisille.

Kaksi henkilöä tutkii heidän käsissään olevia papereita.

Palvelupuhelimet ja neuvonta

  • Kysymykset sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen palveluneuvonta@reumaliitto.fi.
  • Yhdistysasiat: järjestötoimen asiantuntija Jaana Sinervuo-Tarula, p. 044 549 03 44 ja järjestötoimen johtaja Ulla Rantanen, p. 044 049 9946
  • Vapaaehtoistoiminta: kansalaistoiminnan asiantuntija Sini Hirvonen, p. 044 901 72 32
  • Liikunta- ja terveysasiat: liikunnan ja terveyden asiantuntija Kirsi Kaipainen-Pyykkö, p. 044 434 15 88

Puhelut ovat normaalihintaisia. Puhelut ovat luottamuksellisia. Jos numeroon ei vastata, voit jättää viestin vastaajaan.

Reumahoitajapuhelin

Reumaliiton tarjoama reumahoitajan puhelintunti palvelee jälleen tiistaisin 23. tammikuuta 2024 alkaen. Reumahoitajan tavoittaa puhelimitse numerosta 044 9765 684 kello 16–18 välisenä aikana joka tiistai 11.6.2024 asti, lukuunottamatta vappuaattoa.

Puhelinnumero ei ole käytössä muina aikoina eikä hoitajalle voi jättää soittopyyntöä. Puheluihin vastaava reumahoitaja saattaa vaihtua kerrasta toiseen.  

Reumahoitajalta voi kysyä reuman hoitoon liittyviä kysymyksiä. Kysymykset voivat liittyä esimerkiksi omahoitoon, lääkityksen käyttämiseen tai rokotuksiin.   

Puhelinpalvelu ei vastaa käyntiä omalla lääkärillä tai terveydenhuollon ammattilaisella. Puhelintuntia ei ole tarkoitettu diagnoosin, reseptin tai lähetteen hankkimiseen, eikä sen kautta voi saada suosituksia lääkäreistä tai terveydenhuollon ammattilaisista.  

Nainen pitää puhelinta korvalla. Teksti Reumahoitajan puhelintunti tiistaisin 16-18.

Avustusta Reumaliiton rahastosta

Reumaliitto myöntäää vähävaraisille pitkäaikaista reuma- tai muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville yksityishenkilöille taloudellista avustusta.

Avustusta voi hakea perusteltuun ja tarkoituksenmukaiseen terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä edistävään hankintaan tai palveluun.

Sosiaaliturvan suunnistuskartta

Sosiaaliturvan suunnistuskarttaan olemme koonneet yhteen julkisia tahoja, joista pitkäaikaissairaana voit hakea eri etuuksia, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä taloudellista tukea.

Listauksen avulla voit katsoa mitä apua ja tukea on olemassa ja kuka sitä tarjoaa.

Huomaa myös nämä

Kuntoutus
Arkea tukevat kurssit
Tuetut lomat
Vertaistuki
Sosiaali- ja terveystietoa
Reumaliitto vaikuttaa

Tilaa uutiskirje

Tilaa sähköpostiisi neljä kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje, johon on koottu ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.
Lapsiperheille ja nuorille on oma uutiskirje.