Siirry sisältöön

Tutkimusrahasto

Suomen Reumaliiton tutkimusrahastosta rahoitetaan reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimusta, koulutusta sekä ajankohtaisia kokeilu- ja selvityshankkeita.

Kuvituksena kuusikulmioissa kuvattu erilaisia lääketieteelliseen tutkimukseen ja hoitoon liittyä asioita.

Suomen Reumaliiton tutkimusapurahahaku vuonna 2025–2026

Reumaliitto tukee suomalaista reumatutkimusta 100 000 eurolla. Reumaliiton tutkimusapurahahaku on käynnissä 28.4.–30.6.2025 Tutkimusapurahan saajat julkistetaan 12.10.2025 Maailman reumapäivänä.

Tutkimussisällöt

Tutkimusapurahoilla tuetaan Suomessa tehtävää tutkimustyötä. Haku on suunnattu ensisijaisesti jo väitelleille tutkijoille, mutta myös muut hakijat otetaan huomioon.

Apurahoja myönnetään vain tutkimuksille, joilla on selkeä yhteys reumasairauksiin, niiden diagnosoinnin, hoidon tai palveluiden kehittämiseen. Tutkimukset voivat liittyä perustutkimukseen tai kliiniseen työhön tai olla rekisteritutkimuksia.

Reumaliitto tukee ensisijaisesti isompia tutkimusprojekteja. Yksittäisen hakemuksen tuki voi olla maksimissaan 50 000 euroa. Tutkimusapurahaa voidaan myöntää myös haettua pienempi summa.

Hakemusten arviointi ja käsittely

Hakemukset käsittelee Reumaliiton tieteellinen toimikunta, joka muodostuu Reumaliiton ja yliopistosairaaloiden edustajista.

Apurahahakemukset arvioidaan hakijan tieteellisen kokemuksen ja ansioiden, tutkimussuunnitelman tieteellisen tason ja läpiviennin realistisuuden sekä reumatutkimukseen liittyvän relevanssin ja hyödyllisyyden perusteella.

.Reumaliiton tieteellinen toimikunta koordinoi hakemusten arviointia ja käyttää siinä alan asiantuntijoita. Reumaliiton hallitus vahvistaa myönnettävät tutkimusapurahat liiton tieteellisen toimikunnan tekemän esityksen pohjalta.

Apurahan myöntämisen ehtona on, että tutkija sitoutuu raportoimaan tutkimuksen edistymisestä ja tutkimusapurahan käytöstä sekä tekemään asiasta loppuraportin tutkimuksen päätyttyä.

Tutkimusapurahahakemus ja sen liitteet

Tutkimusapurahahakemuksen voi tehdä täällä. Sen liitteeksi tarvitaan:

  • Hakijan ansioluettelo
  • Korkeintaan viisi sivuinen tutkimussuunnitelma viitteineen
  • Julkaisuluettelo 2020–2025
  • Selvitys tutkimusryhmästä, jos tutkimus tehdään osana ryhmää.

Lisätietoa tutkimusapurahan hakemisesta löydät täältä.

Lisätietokyselyt:

Suomen Reumaliitto, kehitysjohtaja Jaana Hirvonen, puh. 0400 760 054, jaana.hirvonen@reumaliitto.fi.

Kuvituskuva: AdobeStock.