Siirry sisältöön

Osallistuminen ja jäsenyys

Reumaliiton ytimessä on yhdistystoiminta. Jäseneksi liitytään yhdistykseen. Yhdistykset järjestävät jäsenilleen monipuolista toimintaa, kuten vertaistoimintaa, liikuntaa ja harrastusryhmiä. Sairastuneiden lisäksi läheiset ja kaikki tuki- ja liikuntaelinten terveydestä omakohtaisesti tai ammattinsa vuoksi kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Joukko eri-ikäisiä ihmisiä kävelee puistotiellä.

Yhdistystoiminta yhdistää

Yhdistysten jäsentapaamisissa, liikunta-, kädentaito- sekä muissa harrasteryhmissä yhdistyvät samankaltaisia sairauksia sairastavien keskinäinen vuorovaikutus sekä mielekäs ja viihdyttävä tekeminen. Ryhmiin voi osallistua niin toisten kanssa uutta oppien ja kokien kuin myös toisten innostajana ja ohjaajana.

Reumasairaudet koskettavat kaikenikäisiä, myös lapsia, nuoria ja heidän perheitään. Osassa jäsenyhdistyksissämme on toimintaa reumalapsiperheille. Nuorille on tarjolla tietoa, vertaistukea ja tapahtumia. Alle 35-vuotiaat reumanuoret toimivat järjestäytyneesti Suomen Reumanuoret -yhdistyksessä. Myös liitto järjestää lapsille, nuorille ja perheille toimintaa.

Koulutetut vertaistukihenkilöt ovat erityisesti vastasairastuneiden tukena. Heitä tavoittaa yhdistystemme kautta sekä valtakunnallisesti.

Liikutaan yhdessä

Liikunta on välttämätöntä hyvinvoinnille ja erityisesti tuki- ja liikuntaelinten terveydelle. Yhdistysten monista liikuntaryhmistä voit löytää sinulle mieluisan ja kuntotasollesi sopivan lajin. Tarjolla on ryhmiä tuolijumpasta tasapainoryhmiin ja venyttelystä vesijumppaan.

Vaikutamme yhteiskunnassa sairastavien oikeuksien toteutumiseksi

Vaikuttamistoimillamme edistämme sairastuneiden hyvää hoitoa sekä suotuisia elinolosuhteita. Vaikutamme valtakunnan tasolla sekä yhdessä yhdistystemme kanssa paikallisesti ja alueellisesti verkostoissamme.

Pop up – vapaaehtoiseksi tai pitkän linjan toimijaksi

Yhdistysten hallinnointi, vaikuttamistyö, viestintä, ryhmien ohjaus sekä monet eri toimintamuodot tarjoavat lukuisille jäsenille lyhyt- tai pitkäkestoisia tehtäviä, joissa toimimista tuetaan liiton järjestämin koulutuksin ja tapaamisin. Voit sitoutua ja hakeutua vapaaehtoistoimijaksi aivan oman kiinnostuksesi mukaan.

Tule mukaan!