Siirry sisältöön

Uutiset

Uusi vertaistukipalvelu avattu

Uusi verkkopalvelu helpottaa omaan tilanteeseen sopivan vertaistukijan löytämistä.

Vertaistuen saaminen on yksi tärkeimmistä syistä tulla mukaan yhdistyksen ja Reumaliiton toimintaan. Nyt itselle sopivan vertaistukijan löytäminen on entistä helpompaa.

Reumaliiton Löydä vertaistukija -palvelu on avattu liiton verkkosivuilla osoitteesta reumaliitto.fi/vertaistuki

Palveluun on rekisteröitynyt lähes sata vertaistukijaa ympäri Suomen. Liiton verkkosivuilta löytyvässä palvelussa on mahdollista hakea vertaistukijaa erilaisten hakukriteerien perusteella. Vertaistukijaa voi hakea keskustelun aiheen, diagnoosin, paikkakunnan tai vaikka iän perusteella. Palvelu on suunniteltu reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavien toiveiden pohjalta yhdessä heidän kanssaan. 

Täsmätukea 

”Moni kaipaa vertaistukea tiettyyn aiheeseen liittyen. Aihe voi olla vaikka hoitoväsymys, vanhemmuus, seksuaalisuus tai jokin työelämään liittyvä asia”, Reumaliiton kansalaistoiminnan asiantuntija Sini Hirvonen kertoo. 

Palvelusta löytyy vertaistukijoita kymmeniin eri reuma- ja tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Jos samaa sairautta sairastavaa ei löydy, voi olla yhteydessä muihin vertaistukijoihin. Esimerkiksi kipuun, tiettyihin oireisiin tai muihin aiheisiin voi saada tukea myös toista sairautta sairastavalta.  

Myös sairastavan läheiset voivat olla yhteydessä vertaistukijaan. Palvelussa on vertaistukijoina myös reumasairauksia sairastavien vanhempia ja puolisoita.  

Vertaistukijaan voi olla yhteydessä monin eri tavoin. Palvelusta löytyy yhteydenottolomake, heille voi lähettää sähköpostia tai tekstiviestin tai soittaa. Joskus tavataan etäyhteydellä tai kasvotusten. 

Vertaistukijat ovat turvallisia henkilöitä, joille voi puhua rennosti ja avoimesti. Heillä on vaitiolovelvollisuus. 
Kaikki palveluun rekisteröityneet vertaistukijat ovat saaneet tehtävään koulutuksen. He ovat kohtaamiseen erikoistuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat omalla kokemuksellaan auttaa muita.   

Löydä vertaistukija -palvelu