Siirry sisältöön

Omahoitopolku – oman hyvinvointisi tueksi

Omahoito jää helposti reuma- tai tuki- ja liikuntaelinsairauteen sairastuneen oman aktiivisuuden ja etsimisen varaan.

Reumaliiton Omahoitopolku tarjoaa tietoa, tukea ja työkaluja oman hyvinvointisi edistämiseen.

Omahoitopolku-hankkeen logo, jossa sydämen keskellä kulkee polku ja tienviitta opastaa polulle.

Mikä Omahoitopolku?

Omahoitopolku-hankkeessa:

• lisätään tietoa reumasairauksien omahoidosta,
  • tuodaan tieto helposti kaikkien saataville,
  • tarjotaan hyvinvointivinkkejä, jotka ovat sovitettavissa omaa arkeen,
  • annetaan tukea elintapojen pieniin muutoksiin, sopivien tavoitteiden asettamiseen ja saavuttamiseen,
  • tuetaan reuma- ja tulesyhdistyksiä jäsenistönsä hyvinvoinnin edistämisessä.

Miksi Omahoitopolku?

Omahoito jää usein yksilön oman kiinnostuksen, aktiivisuuden ja etsimisen varaan.

Omahoidolla ja terveellisillä elintavoilla voidaan kohentaa reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavien ihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä, mutta myös ennaltaehkäistä liitännäissairauksia.

Reumaliiton Omahoitopolku-hanke toteutetaan vuosina 2023–2025. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Tietoa ja vinkkejä omahoidon tueksi tullaan kokoamaan Reumaliiton verkkosivuille vuoden 2024 aikana. Kannattaa siis pysyä kuulolla!

Haemme osallistujia verkkovalmennuksen pilotointiin!

Koetko haasteita riittävän unen ja palautumisen kanssa? Hae mukaan Omahoitopolku-hankkeen verkkovalmennuksen pilotointiin! Valmennuksessa pääset tarkastelemaan omia tottumuksiasi unen ja palautumisen suhteen sekä oppimaan hyvän unen merkityksestä ja avaimista. Verkkovalmennus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville, jotka kokevat haasteita unen tai palautumisen kanssa.

Uni ja palautuminen -verkkovalmennuspilotti järjestetään 28.2.–20.3.2024. Valmennus sisältää neljä ryhmätapaamista, jotka pidetään keskiviikkoiltaisin klo 17:30-19:30 etäyhteyden välityksellä.

Ilmoittautuminen avautuu 7.2.2024. Lisätietoja Reumaliiton tapahtumakalenterissa!

Hae mukaan omahoitopolku-hankkeen uni ja palautuminen verkkovalmennukseen.

Heräsikö jotakin kysyttävää?

Ota yhteyttä Omahoitopolku-hankkeen työntekijöihin:

• Heta Rissanen, projektipäällikkö
    heta.rissanen@reumaliitto.fi
    044 784 1777
  • Sanni Huttunen, suunnittelija
    sanni.huttunen@reumaliitto.fi
    044 791 3293

Vastaisitko tärkeään kyselyyn: Käyttäjäkysely

Täyttämiseen menee noin 2 minuuttia.