Helsinki

Yhdistysvaikuttaja -koulutus

keskiviikko 7.8.2024

Reumaliitto

Tapahtuma-aika

keskiviikko 7.8.2024,

klo 00:00

keskiviikko 2.10.2024,

klo 00:00

Tapahtumapaikka

Verkkokoulutus

Verkkokoulutus,Helsinki

Järjestäjä

Reumaliitto

Mistä vaikuttamisessa on kyse? Kuinka yhteiskunnan eri tasoilla vaikutetaan vaikuttavasti? Kuinka tunnistaa oman yhdistyksensä vaikuttamistoiminnan ytimen, kohderyhmät, keinot ja kanavat?

Tule etsimään muun muassa näihin ja muihin mahdollisiin kysymyksiin vastauksia yhdistysvaikuttaja -verkkokoulutuksesta yhdessä muiden yhdistystoimijoiden kanssa. Tämä koulutus soveltuu sinulle, joka haluat kehittää oman yhdistyksesi vaikuttamistoimintaa.

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kohdistuu julkisen vallan päätöksentekoon ja toimintaan, erityisesti kuntiin, hyvinvointialueisiin ja valtioon. Vaikuttamistyössä kohteina ovat päätöksiä tekevät julkisen hallinnon luottamushenkilöt ja viranhaltijat sekä kaikki tahot, joiden näkemyksillä voi olla asiassa merkitystä.

Koulutuksen sisältöjä peilataan koko koulutuksen ajan oman yhdistyksesi vaikuttamistyöhön. Koulutuksen aikana pääset laatimaan oman yhdistyksesi vaikuttamissuunnitelman. Koulutukseen kuuluu lisäksi erilaisia itsenäisesti suoritettavia tehtäviä, keskustelutehtäviä ja vertaispalautteen antamista. Tapaamisten lisäksi aikaa kannattaa varata 2–3 tuntia/viikko tehtävien tekemiseen. Kurssi on 2 opintopisteen laajuinen ja siitä saa merkinnän Koski-opintorekisteriin.

Kurssin webinaaritallenteilla kouluttajana toimivat muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Esa Iivonen ja Eevamaija Paljakka. Yhteisistä verkkotapaamisista sekä vaikuttamistyön koulutuksista vastaa Reumaliiton vaikuttamistyön asiantuntija Maria Mattila. Maria on yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja vaikuttajaviestinnän osaaja, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus sosiaali- ja terveyspoliittisesta vaikuttamisesta niin eduskunnasta kuin järjestökentästä ja yksityisestä sektorista. Maria auttaa ja tukee yhdistyksiä vaikuttamisen kehittämisessä.

Aikataulu, syksy 2024

Ke 7.8. klo 17.00–18.30 Johdatus vaikuttamiseen
Ke 14.8. klo 17.00–18.00 Mitä, missä ja miten vaikutamme?
Ke 28.8. klo 17.00–18.00 Vaikuttamistyön suunnittelu ja tavoitteenasettelu
Ke 11.9. klo 17.00–18.00 Vaikuttamisen kohderyhmät, keinot ja kanavat
Ke 2.10. klo 17.00–18.30 Vaikuttamisen suunnitelmasta toteutukseen

Kurssi järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa ja toteutetaan kokonaan verkossa. Lue lisää Opintokeskus Siviksen sivuilta.

Kurssille mahtuu mukaan enintään 30 osallistujaa. Etusijalla ovat Reumaliiton jäsenet. Ilmoittaudu viimeistään 20.6.2024.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tapahtumat