Siirry sisältöön

Lue sähköistä Reuma-lehteä

Reuma-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, yhtä aikaa sekä paperilla että digitaalisena versiona. Digilehteä voi lukea kätevästi niin tietokoneella, puhelimella kuin tabletillakin. Jutut voi myös kuunnella.

Tietokoneella lehteä voi lukea selaimessa osoitteessa lehti.reumaliitto.fi. Puhelimille ja tableteille on tarjolla Reuma-lehden oma sovellus eli appi. Se löytyy sovelluskaupoista nimellä Reuma-lehti.

Reuma-lehden kansia. Kuvassa on viisi eri kantta vuosilta 2022-2023.

Miksi digi?

Digilehdessä on monia hyviä puolia, joihin paperilehti ei taivu.

Kaikki lehden tuoreimmat vuosikerrat löytyvät samasta paikasta ja kulkevat kätevästi mukana.

Tekstiä voi halutessaan suurentaa tai pienentää. Jutut voi avata näköisversion lisäksi myös helposti luettavana tekstiversiona. Digilehti mahdollistaa myös juttujen kuuntelemisen.

Palvelun käyttämistä varten on luotava digitaalinen käyttäjätili. Sen luomiseen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen. Jos kuulut Reumaliittoon, liitä käyttäjätiliin myös Reumaliiton jäsennumerosi. Silloin saat käyttöösi myös vain jäsenille tarkoitetun materiaalin. Tarkemmat ohjeet digilehden käyttöönottoon löydät täältä.

Digilehdessä lehden kaksi uusinta numeroa ovat vain jäsenten ja tilaajien luettavissa. Vanhemmat numerot vapautuvat kaikkien digitaalisen käyttäjätilin luoneiden luettaviksi.

Digilehden teknisessä toteutuksessa käytetään ruotsalaisen Textalk-yhtiön Prenly-nimistä alustaa.

Näin käytät Reuma-lehden digiversiota

Tietokoneella Reuma-lehteä voi lukea selaimella osoitteessa lehti.reumaliitto.fi. Jos haluat lukea Reuma-lehteä puhelimella tai tabletilla, se kannattaa tehdä lehden omassa sovelluksessa.

Digilehden lukemista varten sinun on luotava digitaalinen tili. Siihen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen. Sama tili toimii sekä selaimessa että sovelluksessa. Keksi tiliä varten salasana, jota et käytä muualla.

Lehteä voi lukea sekä näköisversiona että tekstiversiona. Saat yksittäisen jutun tekstiversion näkyviin, kun napautat sitä näköisversiossa. Kun avaat jutun tekstiversiona, voit myös kuunnella sen. Paina silloin alalaidassa näkyvää play-kolmiokuvaketta.

Kuuntelutoiminto on käytössä lehden tuoreimmissa numeroissa. Ensimmäinen kuunneltavissa oleva numero on 4/2021. Palvelusta löytyy myös vanhempia lehtiä, mutta niitä ei voi kuunnella.

Digitaalisen tilin luominen

Jos nettipalveluihin ja sovelluksiin kirjautuminen on sinulle tuttua, toimi kuten tavallisesti. Luo digitaalinen tili haluamallasi sähköpostiosoitteella. Jotta saat kaiken sisällön käyttöösi, yhdistä digitaaliseen tiliisi jäsennumerosi. Se löytyy paperisen Reuma-lehden takasivun osoitekentästä, oman nimesi yläpuolelta.

Jos tarvitset tarkemmat ohjeet tilin luomiseen, löydät ne täältä.

Näin luet digilehteä

Yksittäinen lehden numero aukeaa, kun napautat sen kansikuvaa. Voit selata lehteä näköisversiona tai tekstiversiona. Jos luet lehteä tietokoneella, voit vaihtaa näkymää sivun alalaidassa olevasta mustasta palkista.

Jutun tekstiversio aukeaa napauttamalla juttua näköisversiossa. Kun tekstiversio on auki, alalaidan palkkiin tulee yhdeksi vaihtoehdoksi play-kuvake. Nettiversiossa kuvake on valkoinen, oikealle osoittava kolmio. Sitä painamalla voit kuunnella jutun.

Voit halutessasi selata lehteä pelkästään tekstiversiona. Tietokoneen selaimella voit siirtyä artikkelista toiseen alalaidan mustassa palkissa olevien valkoisten nuolinäppäimien avulla. Sovelluksessa sivuja käännetään pyyhkäisemällä näyttöä.