Siirry sisältöön

Uutiset

Pieni ele -vaalikeräys vammaisille ja pitkäaikaissairaille presidentinvaalien äänestyspaikoilla

Nainen vilkuttaa pöydän takana hymyillen. Pöydällä keräyslipas.

Pieni ele -vaalikeräys vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi alkaa 17.1.2024. Vapaaehtoiset kerääjät lippaiden kanssa tapaat presidentinvaalien äänestyspaikoilla.

Reumaliitto ja reumayhdistykset ympäri maata ovat mukana keräyksessä, ja lahjoituksilla autetaan myös reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavia.

Lahjoituksia käytetään muun muassa kuntoutuksen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan tai esimerkiksi neuvontaan, vertaistukiryhmiin sekä virkistystoimintaan.

Lahjoituksilla tuhannet ja tuhannet vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat saaneet vertaistukea, apuvälineitä, opaskoiria, kuntoutusta, piristystä elämään ja paljon muuta.

”Tyhjensin possupankin tarkoituksella pienen eleen keräykseen ennakkoäänestys paikalla.”

-Lahjoittaja

Pieni ele -vaalikeräys on 15 vammais- ja kansanterveysjärjestön yhteinen keräys – jo 117 vuotta. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaajia eli vammaisia tai pitkäaikaissairaita.

He huolehtivat vapaaehtoisina, että apua ja tukea on mahdollista saada muillekin. Jotkut ovat olleet mukana jo lapsesta asti oman vanhemman kanssa ja olleet vuosikymmeniä osana Pieni ele -vaalikeräyksen vapaaehtoisporukkaa.

”Olen 40 vuotta istunut kaikissa vaaleissa lippaan takana.”

-Riitta, vapaaehtoinen lipasvahti

Lahjoita vaalikeräykseen

  • keräyslippaaseen äänestyspaikoilla ennakkoäänestysaikana 17.–23.1. ja varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 28.1. + mahdollisella toisella kierroksella
  • MobilePaylla numeroon 64971
  • lähetä tekstiviesti LAHJOITA10 numeroon 16301 (10 €) tai
  • verkossa pieniele.fi/lahjoita

Poliisihallituksen myöntämä keräyslupa Pieni ele ry RA2020/814.

Lue lisää pieniele.fi