Kirjaa itsellesi ylös mahdollisimman konkreettisia tavoitteita. Sinulla voi olla pitkän aikavälin tavoite oman hyvinvointisi edistämiseksi sekä pienempiä tavoitteita, jotka auttavat kohti pidemmän aikavälin tavoitetta.
Voit pyrkiä esimerkiksi parantamaan arjen hyvinvointiasi ja jaksamistasi, missä voivat auttaa esimerkiksi itselle sopivien ja mielekkäiden liikuntamuotojen löytäminen, paikallaanolon vähentäminen tai vaikkapa säännöllisen ateria- tai unirytmin ylläpitäminen.
Laajemman tavoitteen saavuttamisessa auttavat pienemmät, lyhyemmän aikavälin tavoitteet esimerkiksi seuraavan päivän tai viikon ajalle. Tavoitteenasi voi esimerkiksi olla:
- nousta seuraavan viikon ajan joka päivä samaan aikaan ylös sängystä,
- tauottaa paikallaanoloa tänään illalla nousemalla tv-ohjelman mainoskatkolla ylös sohvalta,
- kokeilla joka toinen viikko jotakin uutta liikuntamuotoa tai
- syödä 3-4 tunnin välein, jotta nälkä ei pääse yllättämään.
Mieti erityisesti sitä, että tavoite on realistinen ja omaan tilanteeseesi sopiva. Vaikka taustalla olisivat isommat juurisyyt tai päämäärä, pilko tavoitteesi riittävän pieneksi ja realistiseksi palaseksi. Hyvä tavoite on mieluummin pieni ja saavutettava, kuin kaukainen ja tavoittamattomalta tuntuva. Pienet onnistumiset matkan varrella auttavat säilyttämään motivaation ja jatkamaan kohti seuraavaa tavoitetta!
Tavoitteen viemisessä käytäntöön voi auttaa sen miettiminen, miten, missä, milloin ja kenen kanssa omia pieniä tavoitteita lähtee arjessa toteuttamaan. Voit myös miettiä, miten voit tehdä tavoitteen saavuttamisesta itsellesi mahdollisimman helppoa.