Siirry sisältöön

Uutiset

Fibromyalgiahanke etsii testaajia

Fibromyalgian omahoitoon keskittyvä verkkopohjainen hanke etsii testaajia. Ohjelma on suunniteltu ihmisille, jotka ovat sairastuneet fibromyalgiaan viimeisten viiden vuoden aikana. 

(Päivitys 14.4.: Ilmoittautuminen on päättynyt.)

Verkossa toteutettavan omahoito-ohjelman tavoitteena on tukea arjen hyvinvointia ja itsehoitovalmiuksia. Ohjelmaan haetaan testaajia, joiden fibromyalgiadiagnoosista on alle viisi vuotta. 

Osallistujat valitaan alkukyselyn perusteella. Kyselyllä selvitetään muun muassa toimintakykyä, elämänlaatua, mielialaa ja kipua. 

Mukaan valitut osallistujat voivat suorittaa ohjelman omaan tahtiinsa puolen vuoden aikana. Sen aikana heillä on mahdollisuus videotapaamisiin fysioterapeutin ja psykologin kanssa sekä virtuaalisiin vertaisryhmätapaamisiin.

Jakson lopussa kartoitetaan, miten palvelu on hyödyttänyt osallistujia. 

Ohjelman sivusto työkaluineen on helppokäyttöinen. Osallistujat saavat halutessaan opastusta sivuston käyttöön ja virtuaalitapaamisiin.

Ohjelma on osa Reumaliiton kolmivuotista hanketta, jonka tarkoitus on tavoittaa internetistä suomenkielistä fibromyalgiaa käsittelevää tietoa etsiviä ihmisiä. 

Lisätietoja antavat projektipäällikkö Sirkku Ala-Peijari,  sirkku.ala-peijari@reumaliitto.fi, p. 044 901 2553 tai projektisuunnittelija Asta Tirronen, asta.tirronen@reumaliitto.fi, p. 044 491 5728. 

Uutista muokattu 14.4.: Ilmoittautumislinkki poistettu, koska tarvittava määrä testaajia on jo löytynyt. 

Piirroskuvitus, jossa teksti: Sairastatko fibromyalgiaa? Tule testaajaksi!