Siirry sisältöön

Keltaisen nauhan päivä

Reumaliiton iloisen liikunnallinen Keltaisen nauhan päivä on nostanut esille arkiliikunnan merkitystä tuki- ja liikuntaelinsairauksien ennaltaehkäisijänä kahdenkymmenen vuoden ajan!

Keltaisen nauhan päivä 20 vuotta

Keltaisen nauhan päivää vietetään tänä vuonna ke 13.3. Päivä on ollut perinteisesti maaliskuun keskimmäinen keskiviikko.

Ensimmäisen kerran Keltaisen nauhan päivää on vietetty 17.3.2004.

Ikää kampanjalle on kertynyt jo huimat 20 vuotta!

Lue alta miten voit olla tänä vuonna mukana!

Miten voit olla mukana?

  1. Osallistu Keltaisen nauhan päivästä viestimiseen sosiaalisen median kanavissa.
    Mikä on sinun tai edustamasi tahon ikimuistoisin Keltaisen nauhan päivän muisto? Jaa muistosi somessa #keltaisennauhanpäivä
  2. Järjestä oma Keltaisen nauhan päivän tapahtuma. Liikkua voi nauhan kanssa tai ilman, kaikki tavat ovat sallittuja!
  3. Osallistu Reumaliiton järjestämään Keltaisen nauhan päivän etäliikuntahetkeen ke 13.3. klo 10-10.15. Etäliikuntahetki järjestetään Reumaliiton Facebook-sivustolla. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, riittää että tulet sivustolle kyseisenä ajankohtana. Etäliikuntahetkeen voi varata tarvittaessa tuolin, muita välineitä ei tarvita.

Harjoitteita vastuskuminauhalla tehtäväksi

Vastuskuminauhalla saa mukavasti lisävastusta liikkeisiin.

Tartu nauhaan ja tutustu alla oleviin harjoituksiin!

Keltaisen nauhan päivän taustaa

Iloisen liikunnallista Keltaisen nauhan päivää vietettiin virallisesti ensimmäisen kerran 17.3.2004.

Vuosien varrella kampanjaa on tehty isosti yhdessä yhteistyöyritysten, yhteisöjen ja työmarkkinajärjestöjen kanssa. Kampanja on ollut sen alkuaikoina Reumaliiton mauste työpaikkojen hyvinvointiin. Varhaiskevät on ollut teemalle otollista aikaa tilipäätösten takia. Päivien pitenemisen myötä työpaikoilla on suunnattu tulevaisuuden haasteisiin, seuraavan kauden strategioihin ja toiveisiin menestyksestä.

Keltaisen nauhan päivällä on ollut kolme periaatetta:

  • Päivä on toistunut joka vuosi aina maaliskuun keskimmäisenä päivänä.
  • Keltaisen nauhan päivä on ollut yhteinen hyvänolon päivä sekä työnantajalle että työntekijöille. Työnantaja on saanut valmiit eväät työntekijöiden terveyden tukemiseen Reumaliitolta ja työntekijä on voinut osallistua oman terveytensä vaalimiseen ja saada uutta tietoa oman kuntonsa hoitamiseen työn lomassa.
  • Keltaisen nauhan päivä on toiminut työelämän varaslähtönä kevääseen. Päivä on tarjonnut osallistujille mielihyvää ja viihtyvyyttä.

Kampanjan alusta lähtien tärkeä yhteistyötaho on ollut Reumaliiton jäsenyhdistykset. Jäsenyhdistykset ovat vuosittain järjestäneet omia Keltaisen nauhan päivän tapahtumia ja tempauksia paikallisesti ja jakaneet päivän ilosanomaa!