Lempeämpää elämää kivun kanssa -verkkovalmennus

onsdag 8.5.2024

Reumaliitto

Tidpunkt för evenemanget

onsdag 8.5.2024,

kl. 00:00

onsdag 29.5.2024,

kl. 00:00

Plats för evenemanget

Valmennus järjestetään verkon välityksellä. Ohjeet lähetetään osallistujille sähköpostitse.

Verkkovalmennus

Arrangör

Reumaliitto

Event illustration

Koetko sinä, että kipu hallitsee elämääsi, ylläpitää alavireistä mielialaa tai estää sinua tekemästä hyvinvointisi kannalta toivottuja valintoja? Hae mukaan Omahoitopolku-hankkeen verkkovalmennukseen. 

HUOM! Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta valmennukseen on vielä kaksi vapaata paikkaa. Mikäli olet kiinnostunut, ilmoittaudu sähköpostitse sanni.huttunen@reumaliitto.fi, saat vastauksena ohjeet jatkoa varten. Jäljellä olevat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 
 

Valmennuksessa saat tietoa kivusta ja sen lääkkeettömästä omahoidosta, sekä pääset pohtimaan kipuun liittyviä tunteita ja ajatuksia itsenäisesti sekä yhdessä ryhmän kanssa keskustellen. Pääset kokeilemaan erilaisia harjoitteita ja saat vinkkejä siihen, kuinka kivun voi kohdata lempeämmin. Tavoitteena on auttaa sinua löytämään hyvinvointia vahvistavia asioita elämääsi. 
 
Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti yli 18-vuotiaille tulehduksellisia reumasairauksia sairastaville, joiden elämää kipu värittää. Huomaathan kuitenkin, että valmennuksen sisällöt keskittyvät omahoitokeinoihin, omien ajatusmallien tunnistamiseen sekä vertaiskeskusteluihin. Noudata aina ensisijaisesti lääkäriltäsi saamiasi ohjeita esimerkiksi lääkityksen suhteen. 
 
Lempeämpää elämää kivun kanssa –verkkovalmennus toteutetaan aikavälillä 8.5.–29.5.2024.  Valmennus sisältää neljä ryhmätapaamista, jotka pidetään keskiviikkoiltaisin klo 17:30-19:30 Teamsissa. Lisäksi järjestetään vapaaehtoinen jatkotapaaminen 19.6.2024 klo 17.30-18.30. Tapaamisten lisäksi valmennukseen kuuluu itsenäisiä tehtäviä ennen ensimmäistä tapaamiskertaa sekä tapaamisten välillä.  Valmennus toteutetaan kokonaan verkon välityksellä. 
 
Hyvinvointivalmentaja ja joogaopettaja Annukka Vauhkonen (Lempeämpi minä) on mukana valmennuksen 2. ja 3. kerralla. Halutessasi voit tutustua Annukkaan ennakkoon hänen verkkosivujensa Lempeämpi minä (lempeampimina.fi) kautta tai Instagramissa @lempeampimina. 
 
Mukaan valmennukseen otetaan maksimissaan 15 henkilöä. Etusijalla ovat hakijat, jotka eivät ole osallistuneet muihin Omahoitopolku-hankkeen valmennuksiin. Muutoin valinnat tehdään ilmoittautumisjärjestyksessä, kunhan seuraavat kriteerit täyttyvät:  hakija on täysi-ikäinen, sairastaa reuma- tai muuta tuki- ja liikuntaelimistön sairautta ja on vastannut valmennuksen alkukyselyyn.  Verkkovalmennuksen osallistuvilta odotetaan sitoutumista kaikille neljälle tapaamiskerralle sekä vastaamista valmennukseen liittyviin kyselyihin. 
 
Valmennus on osallistujille maksuton, mutta peruttamattomista ilmoittautumisista Reumaliitolla on oikeus periä 20€ maksu. Tällä haluamme varmistaa, että kaikki valmennuspaikat saadaan täytettyä eikä tyhjiä paikkoja jää peruuttamattomien ilmoittautumisten vuoksi. Peruutusilmoitus tulee tehdä sähköpostitse 5.5. mennessä. Mikäli joudut olemaan pois yksittäiseltä valmennuskerralta esimerkiksi sairastumisesta johtuen, ilmoitathan myös siitä valmennuksen yhteyshenkilölle sähköpostitse tai puhelimitse. 
 
Hakuaika valmennukseen päättyy 24.4.2024 ja ilmoitamme valmennukseen mukaan pääseville henkilöille valinnoista 26.4.2024 mennessä.
 
--- 
 
Omahoitopolku-hankkeessa (2023–2025) järjestetään verkkovalmennuksia eri elintapoihin ja omahoidon teemoihin liittyen. 

Omahoitopolku on Reumaliiton koordioima hanke, jota rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö järjestöavustuksilla. Tässä valmennuksessa yhteistyökumppanina on myös Opintokeskus Sivis.

Lisätietoja valmennuksesta antaa hankkeen projektipäällikkö Heta Rissanen, heta.rissanen@reumaliitto.fi, p. 0447841777 (arkisin 9-15). 

 

Evenemang