Kansainvälinen lasten ja nuorten reumasairauksien päivä

Monday 18.3.2024

Reumaliitto

Event time

Monday 18.3.2024,

time 00:00

Tuesday 19.3.2024,

time 00:00

Event place

Tapahtumapaikat sunnuntaina ja maanantaina ○ Porvoo - Sunnuntaina 17.3. ○ Pori - Sunnuntaina 17.3. ○ Salo - Maanantaina 18.3. ○ Riihimäki - Maanantaina 18.3.

Organizer

Reumaliitto

Event illustration

Kansainvälistä lasten ja nuorten reumasairauksien päivää vietetään maanantaina 18.3.24

Tiesitkö, että lasten ja nuorten reumasairauksien päivää vietetään maailmanlaajuisesti aina 18. maaliskuuta? Päivällä halutaan lisätä tietoisuutta siitä, että myös lapset ja nuoret sairastavat reumasairauksia. Tietoisuus auttaa hakeutumaan hoitoon aikaisemmin heti oireiden esiintyessä, mikä puolestaan mahdollistaa nopeamman diagnoosin saamisen. Aikaisen diagnoosin ja oikeanlaisen hoidon saaminen auttaa lapsia, nuoria ja heidän vanhempiaan sopeutumaan reumasairauteen nopeammin.

Päivän kunniaksi reumayhdistykset ja vapaaehtoiset reumayhteisön aktiivit ovat järjestäneet omilla paikkakunnillaan lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia! Tänä vuonna tapahtumia järjestetään Salossa, Riihimäellä sekä Porissa.

Katso, jos lähialueeltasi löytyy tempauspaikka

Pori - Sunnuntaina 17.3. klo 14.00-16.00. Porin keilahalli, Puinnintie 4, Pori

Porissa keilataan sunnuntaina. Tapahtumassa on mahdollisuus tavata muita reumaa sairastava lapsia, nuoria ja heidän vanhempiaan mukavan tekemisen lomassa! Porin Seudun Reumayhdistys tarjoaa kenkävuokran ja ratamaksun. Osallistujille tarjotaan myös pieni välipala.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan 11.3. mennessä!

Ilmoittautumiset sekä lisätiedot:
Janica Uusitalo
puh. 0414924264
janica.uu@gmail.com

 

Porvoo - Sunnuntaina 17.3. klo 17.00–20.00. Gammelbackan nuorisotila Kertsi, Keskusaukio 1, Porvoo

Sunnuntaina Kertsin nuorisotiloissa luvassa pelejä, askartelua ja hengailua vertaisten kanssa. Pienet pääsevät leikkimään reumanuorten johdolla ja vanhemmilla on mahdollisuus tavata muita vanhempia. Osallistujille tarjotaan pieni välipala. Moniallergiat kannattaa huomioida omilla eväillä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Porvoon yhteyshenkilö:
Jenni Granroth
jenni.granroth@outlook.com
puh. 0405038513 (klo 15–21)

 

Salo - Maanantaina 18.3. klo 18.30 alkaen. Elokuvateatteri Bio-Salo, Helsingintie 11, Salo

Maanantaina on tarjolla vertaistukea ja mukavaa yhdessäoloa lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen. Päivän huipentaa Räkä ja Roiskis -elokuva. Osallistujille tarjotaan popparit ja mehu/limu. Varattuna Bio-Salon 17-paikkainen sali, joten jos haluat katsoa elokuvan varaaa paikka 15.3. mennessä!
Salon Reumayhdistyksen Facebook julkaisu tapahtumasta

Ilmoittaudu mukaan Salon tapahtumaan:
Anna Salminen
reumalasten-ja vanhempien toiminta
puh. 040-7789570
salonreumalapset@salonreumayhdistys.fi

 

Riihimäki - Maanantaina 18.3. klo 17.00-20.00. Käräjätalon Neukkari, Palstakatu 7-9, Riihimäki

Maanantaina päivää vietetään pienen purtavan parissa Käräjätalon Neukkarissa, 1. kerroksessa. Tapahtuma on suunnattu lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen. Tule viettämään mukavaa iltaa vertaisten kanssa! Esteetön kulku. Ei ennakkoilmoittautumista.
Riihimäen seudun reuma- ja tules ry:n mainos tapahtumasta Facebookissa

Riihimäen yhteyshenkilö:
riikka.herden@gmail.com

 


Tule mukaan viettämään Suomen ihka ensimmäistä lasten ja nuorten reumasairauksien päivän tempausta! Päivään voi osallistua myös kertomalla omia kokemuksiaan sairastamiseta lapsena ja nuorena hyödyntämällä somessa avainsanaa: #WORDDay2024


Pidä silmällä myös Suomen Reumanuorten someja! He jakavat sanomaansa päivän teeman mukaisesti omista kokemuksistaan: Facebook, Instagram

 

Päivä on saanut alkunsa kansainvälisestä WORDday-konseptista vuodesta 2019 alkaen. Voit lukea lisää tai seurata, miten päivää vietetään kansainvälisesti täältä: https://wordday.org/

Lisätietoja tempauksesta antaa Eeva Säilä, eeva.saila@reumaliitto.fi

Events